Oldal kiválasztása

A Mercedes bemutatta a CLA, a CLA Shooting Brake és az AMG CLA modellek új középkorú faceliftjét.

A változtatások a külső formatervezésen túlmennek, új felszereltségi szinteket, frissített technológiákat és új erőforrásokat kínálnak. A CLA továbbra is a BMW 2 Series Gran Coupe ellenfele lesz, de a Mercedes egy praktikusabb kombi verziót kínál a CLA Shooting Brake formájában, amelynek ugyanez a facelift kezelése 2023-ban lesz. A standard CLA mellett az AMG-hangolt teljesítménymodellek, a CLA 45 és a CLA 35 is frissítésre kerültek. A külső formatervezés tekintetében a CLA és a Shooting Brake modell számára ez egy rendkívül visszafogott frissítés. A facelift CLA megtartja az előző generációs autó szép profilját, ívelő tetővonalakkal, izmos motorháztető dudorokkal és egyetlen vonallal az oldalán. Az autó új formájú első lökhárítót és radiatort kapott, valamint a hátsó diffúzort is megváltoztatták. A Mercedes a CLA-ban „modern grafikákat” adott az LED fejlámpa készletbe, valamint új jelzést adott a hátsó lámpákra. Az alapfelszereltség 17 hüvelykes keréktárcsákat tartalmaz, de lehetőség van 19 hüvelykes keréktárcsákra is.

Mercedes CLA 2023

A CLA hasonló belső változásokat kapott, mint amiket az A-osztályos ferdehátú 2022-ben kapott. Az alapfelszereltségben egy 7 hüvelykes és egy 10,25 hüvelykes képernyős rendszer van, de lehetőség van két 10,25 hüvelykes képernyő kiválasztására is. A rendszer az MBUX legújabb generációjával rendelkezik, új „Klasszikus”, „Sportos” és „Discreet” megjelenítési stílusokkal, melyek különböző mennyiségű és típusú vezetői információkat kínálnak. Az USB portok most már világítanak, de ha nem szeretnél csatlakozni, a Mercedes lehetővé teszi a wireless smartphone töltést néhány modellben, valamint az Apple CarPlay és az Android Auto használatát is.

A belső tervezés tekintetében nincs sok változás, bár a Mercedes-AMG teljesítménykormányzat most már alapfelszereltség – kétpálcás tervezéssel és extra gombokkal. Az AMG Line felszereltségben sportülések találhatók a márka Artico újrahasznosított anyagából. Az AMG modellnél extra támasztókkal rendelkező teljesítményülések találhatók, valamint egyedi színválasztékkal.

Mercedes CLA motorok és teljesítmény

Bár a Mercedes még nem hozta nyilvánosságra az árakat, adatokat adott a frissített CLA erőforrásairól. A benzines verziók mindegyikében mild-hibrid erőforrás található, egy 48 voltos motorral, ami indításkor plusz 13 lóerőt ad. A Mercedes állítja, hogy a szíjmeghajtású generátor „jelentősen javítja az ügyfél kényelmét és élményét. Például lehetővé teszi a alacsony rezgésű és alacsony zajú motor indítást, valamint a kipufogógáz elzárásával a haladást.” A 7-sebességes automata és 8-sebességes dupla kuplungos meghajtás adja át az erőt a kerekeknek.

A modellek sorozata a CLA 180-al kezdődik, amely 134 lóerőt és 230Nm nyomatékot kínál a 1,3 literes, négyhengeres benzinmotor mild-hibrid rendszerével. Az 0-62mph-es gyorsulás 9,4 másodperc (0,2 másodperccel lassabb, mint a hatchback), a végsebesség pedig 134mph. A következő a CLA 200, amely ugyanazt az motort használja, mint a CLA 180, de 161 lóerőre és 270Nm nyomatékra hangolták. Az 0-62mph-es idő 8,4 másodperc és a végsebesség 142mph.

A CLA 220 továbbra is az összkerékhajtású 4MATIC hajtásláncot használja, 2,0 literes, négyhengeres motorral, amely 188 lóerőt és 300Nm nyomatékot ad. Ennek elegendő a 7,3 másodperces 0-62mph-es idő és a 147mph végsebesség. A 221 lóerős CLA 250 6,4 másodperc alatt gyorsul 0-62mph-re és 155mph-es végsebességre képes.

A dízel még mindig lehetőség a CLA vásárlói számára a 114 lóerős CLA 180 d és a 148 lóerős CLA 200 d verziókkal, valamint egy 188 lóerős 220 d verzióval. Minden dízel opció ugyanazt a 2,0 literes, négyhengeres motort használja, csak különböző teljesítményűre hangolva. Minden erőforrás elérhető a CLA coupe-on, kivéve a 220 4MATIC benzinmotor.

A facelift CLA-ban javították a hibrid erőforrást. A Mercedes állítja, hogy akkumulátor nagyobb energiatartalmú, elérve a maximum 51 mérföldes elektromos üzemű hatótávot – 8 mérföldes javulással. Az elektromos motor teljesítménye 7 lóerővel nőtt 107 lóerőre, de a CLA 250 e modell teljes teljesítménye 215 lóerő maradt.

A CLA PHEV töltési sebességei nőttek a 7,4 kW-os töltési limit 11 kW-ra növekedett. Ez azt jelenti, hogy a 10-80 százalékos töltés kb. 25 perc alatt történik, az egy óra és 45 perces töltési idő helyett.