Oldal kiválasztása

Az Apple Watch, a Garmin és a Coros új okosórája legjobb funkciói

Mivel rengetegen tesznek egészséggel kapcsolatos újévi fogadalmakat , nagyszerű ajándék lehet idén karácsonyra egy új fitneszkövető. Az ilyen okosórák határozottan népszerűek, mivel a Deloitte Digital Consumer Trends Report legújabb kutatása azt mutatja, hogy a brit fogyasztók 19,2 millió egészségkövető eszközt vásároltak a 2021 júliusát megelőző évben (ez a szám több mint kétszerese az előző évi számnak!), pontosan csinálják?

Az új okosórákat úgy tervezték, hogy egész nap és minden nap viseljék, hogy a jólétet és a fitneszmotivációt beépítsék a napi rutinba. A mai okosórák felülmúlják az időt és a hét napját, most már figyelik az alvási ciklusokat (beleértve a könnyű, mély és REM alvást), nyomon követik a tevékenységeket, és néhányan még „esésérzékelést” is kínálnak, amely észleli, ha elesett. és értesíti vészhelyzeti kapcsolattartóit. Úgy is működhetnek, mint az Ön telefonja, így válaszolhat az üzenetekre és értesítéseket kaphat.

Az ilyen kütyük azért olyan népszerűek, mert nem ajándékozunk nagyobb felszerelést, például egy futópadot, amihez némi Tetris alaprajzi tervezés és a bútorok átrendezése szükséges; inkább valami apróságot adsz hatalmas erővel, mivel az javítja az edzőtermi rutinodat, nyomon követve tevékenységeidet és a fejlődésedet a csuklódból.

A sok változat miatt azonban bonyolult lehet meghatározni, hogy pontosan mit is csinál az új órája. Akár kezdő okosórás, akár a legújabb, csak éneklő és táncoló fitneszkövetővel rendelkezik, a Myles Wellbeingnél felkutattuk új fitneszkövető moduljának legjobb tulajdonságait.

1. Apple Watch Series 8

iPhone és Apple Watch felhasználóként személyesen kezeskedhetek ezért az okosóráért. Bár drága, az Apple Watch legújabb verziója még több funkcióval rendelkezik, amelyeket szeretni kell, különösen minden iPhone-felhasználó számára. Először is ugyanazt teszi, mint elődei – értesítésekkel követi tevékenységeit, hogy motiválja Önt a gyűrűk bezárására (mozgás, gyakorlat, állás), üzeneteket és hívásokat küld, és rögzíti a pulzusszámát. Van azonban néhány hasznos kiegészítése is.

Mostantól egy „Always-On” Retina-kijelzővel rendelkezik, amely megkönnyíti az órájának leolvasását, még akkor is, ha a csuklóját leengedi. Ezenkívül bevezette a hőmérséklet-érzékelőt, amely nyomon követi a hőmérsékletet alvás közben, és segít nyomon követni az ovulációt. A Sleep alkalmazás most azt is megmutatja, hogy mennyi időt töltött REM, Core vagy Deep alvásban, valamint azt is, hogy mikor ébredhetett fel. Bármikor készíthet EKG-t is, amely lehetővé teszi a vér oxigénszintjének igény szerinti leolvasását, valamint a háttérben mért értékeket éjjel-nappal.

Az esésérzékelés mellett a 8-as sorozat most bevezette a Crash Detection funkciót is. Az Apple Watch most először képes észlelni, ha Ön súlyos autóbalesetben van, és automatikusan kapcsolatba lép Önt a segélyszolgálatokkal, megadja a diszpécsereknek a tartózkodási helyét, és értesíti a vészhelyzeti kapcsolattartókat, ha véletlenül benne van. Néhány nagyon életre szóló technológia.

2. Garmin Venu 2 Plus

A Garmin Venu 2 Plus a legdrágább és a legjobb Garmin óra, de meg kell jegyezni, hogy néhány verziót kínálnak, köztük a Forerunner 245-öt (tökéletes futókövetéshez), valamint a Garmin Venu 2S-t és a Garmin Sq-t. hatótávolság. A Garmin okosórák egyik legjobb tulajdonsága az akkumulátor élettartama. A Venu 2 Plus akár 9 napig is kibír okosóra módban, akár 24 órát GPS módban és akár 8 órát GPS módban zenével. Meglepő módon mindössze tíz perc töltés 1 napos okosóra módban használható akkumulátor-üzemidőt vagy 1 órás GPS-üzemidőt jelent zenei akkumulátorral.

A Garmin okosóra a telefonhoz is csatlakoztatható, így hívásokat fogadhat, és akár az okostelefon hangsegéddel is párosítható. Hasonlóan mindig bekapcsolt képernyő módot kínál, de AMOLED kijelzőjük lehetővé teszi a képernyő megtekintését még erős napfényben is.

A pontos GPS-követő az egyik kiemelkedő funkciója, és automatikusan feltöltheti az adatokat harmadik féltől származó alkalmazásokba, mint például a Strava és a TrainingPeaks . Rengeteg előre feltöltött sportágat is követhetsz, a futástól a paddleboardig. Fejlettebb funkciókkal is rendelkezik, mint például a stresszkövetés, a Pulse Ox érzékelő, amely ellenőrzi a vér oxigéntelítettségét, a menstruációs ciklus és a terhesség nyomon követése, valamint a hidratáció nyomon követése.

3. Fitbit Versa 4

A Versa 4 az egyik legújabb Fitbit okosóra, és négy színben kapható sport- és normál szíjjal. AMOLED kijelzőjével az okosóra tiszta és fényes, ugyanakkor rendkívül vékony és könnyű is, ami biztosítja a kényelmet.

Néhány nagyon klassz funkció a napi készenléti pontszám, amely az aktivitást és a pulzusszámot használja annak megállapítására, hogy felkészült-e egy kihívásokkal teli edzésre vagy felépülésre, meglátásaitól függően. Lenyűgöző, több mint 40 edzésmódot kínál, amelyek közül választhat az erősítő edzéstől a kajakozásig, de emellett a nők egészségügyi jellemzőit és a napi stresszkezelési pontszámot is megtekintheti.

Az akkumulátor élettartama is meglehetősen lenyűgöző, hat vagy több napot kínál attól függően, hogy hogyan használja az órát (a GPS gyorsabban használja fel a töltést). Navigálás és fizetés funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a Fitbit és a telefon összekapcsolását.

4. Google Pixel Watch

A kizárólag Android számára készült új Pixel Watch néhány nagyszerű funkcióval rendelkezik. A kör alakú óra kialakítása karcálló Corning Gorilla üveggel van felszerelve. Testreszabható előlapjai és könnyen kapcsolható szalagjai vannak. A Google-alkalmazásokhoz és a 4G LTE-hez is kapcsolódik, így útbaigazítást kaphat, fizetéseket hajthat végre, és akár a csuklójáról is irányíthatja okosotthonát.

Szinkronizálódik a Fitbittel, így rendelkezik a legpontosabb pulzusmérővel. Kipróbálhat energizáló edzéseket, és kezelheti a stresszt nappal, vagy akár nyomon követheti éjszakai alvási szakaszait. Ezenkívül, ha létrehozza saját Fitbit-fiókját, használhatja a csuklóra helyezhető EKG-alkalmazást, és felmérheti szívét AFib-re – ez a szívritmuszavar –, majd megoszthatja az eredményeket orvosával.

5. Coros Vertix 2

Ez az okosóra tökéletes azoknak a kalandoroknak, akik a végletekig mennek, és erősebb, mint elődje, mivel több mint 20 százalékkal gyorsabb, mint az eredeti Vertix. 1,4 hüvelykes képernyője 16 százalékkal nagyobb felbontással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy az okosóra több információt jelenítsen meg egy pillantással, így bármikor és bárhol naprakészen tarthatja a legfontosabb mutatókat.

Az akkumulátor élettartama a leglenyűgözőbb, a Vertix 2 a GPS-órák valaha volt leghosszabb akkumulátor-élettartamát kínálja. A 140 órányi szabványos teljes GPS-követéssel és 30 órányi zenével, valamint 60 napos normál használattal a Vertix 2 több mint kétszeresére növeli a már piacvezető elődjének akkumulátor-élettartamát. Globális offline leképezést is kínál, és magában foglalja a Tájkép, Topo és Hibrid módokat.

32 GB beépített tárhelyet is tartalmaz, amely lehetővé teszi több adat tárolását, több edzést, több útvonalat és először egy COROS GPS Watch- zenét. Más okosórákhoz hasonlóan a pulzusszám változékonyságát (HRV) is közvetlenül a csuklójáról mérheti. A HRV ideális mérőszám a szervezet stresszre adott válaszának és felépülési képességének mérésére. A COROS rendszer azonban minden egyes személyre szabott HRV-t könnyen összehasonlítható mérőszámmá alakít át sportolóról sportolóra.