Oldal kiválasztása

Giro bemutatta az új, könnyű Aries Spherical sisakját, amelyet a legkönnyebb, leghűvösebb és legkompaktabb sisakként hirdetnek, amelyet valaha Spherical technológiával készítettek. Az Aries több funkcióval rendelkezik, mint az Aether, amely volt a Giro előző mércéje a prémium utcai versenysisakoknak, és bár az Aether már jól teljesített, az Aries még tovább viszi a dolgokat. Azt állítva, hogy 5 százalékkal könnyebb, 4 százalékkal csökkenti az aerodinamikai húzást és több mint 2 százalékkal jobb hűtést biztosít, ez a sisak a teljesítményt új szintre emeli.

A Giro nem hanyagolta el a biztonságot a teljesítmény növekedése érdekében, a márka szerint az Aries most a Virginia Tech által a fej sérüléseinek csökkentésére értékelt legjobb sisak. A Virginia Tech egyetem sisak laborja jó hírnevet szerzett az sportsisakok független tesztelésében. Az írás pillanatában a Virginia Tech weboldalán található legjobb minősített kerékpár sisak a Specialized Tactic, de várható, hogy hamarosan frissíteni fogják az adatokat a Giro állításai alapján.

Az Aries-ben található a Giro saját Mips Spherical technológiája, amely alapvetően azt jelenti, hogy a sisak két különálló részből áll, amelyek egy golyó és csap alakú kialakítással vannak összekapcsolva. A rétegek, vagy ahogy a Giro hívja, a Progresszív Rétegezés, azt jelenti, hogy minden rétegnek más a célja, a keményebb felső réteg veszi fel a magas sebességű ütéseket, és az alsó nanobead EPS védi a fejét a alacsony energiaú ütésektől.

Aries Spherical

A Giro már évek óta használja a Mips-szel kifejlesztett Spherical technológiát a prémium utcai sisakjaiban, beleértve a több aerodinamikára orientált Eclipse és Helios modelljeit is. Az ilyen technológia előnye, hogy nincs belül műanyag Mips keret, hanem a sisak maga integrálja a multidirekcionális ütésvédelmet.

Az Aries egy nagyon könnyű sisak, egy közepes méret mérlegelése 265g (5 százalékkal könnyebb, mint az Aether), és ennek megfelelően leginkább a hegyi kerékpározásra és a melegebb kerékpározási hőmérsékletekre alkalmas. A Giro 24 széltunneli ventillációs nyílást adott a sisakhoz, ezzel is javítva a hűtést. A sisak belsejében az internális csatornák összekapcsolódnak az Aries hatalmas első és hátsó ventillációs nyílásaival, amelyek lehetővé teszik a hideg levegő áramlását a kerékpáros feje fölött, és kikerülnek a hátulján, magukkal vonszolva a felesleges hőt.

Az Aries-ben található a Giro AURA II Reinforcement Arch, áttetsző és törésálló támrendszer, amely lehetővé teszi a sisak nyitott kialakítását, miközben megerősíti a szerkezetet anélkül, hogy többlet anyagot adna. Végül, ha a ventillációs nyílások még nem elegendőek a fej hűtésére, a brand új DryCore homlokpárna nagyon hatékonyan távolítja el a verejtéket a szemekről és a szemüvegről.

Az Aries elsősorban utcai versenysisak, amelyet például a női világkörút Canyon-SRAM csapata visel, de az XCO kerékpárosok, mint például a svájci bajnok Alessandra Keller is preferálják. A Giro Aries Spherical £289.99 / $300 / €320 áron kapható, és hat színben és három méretben (S, M és L).