Oldal kiválasztása

Az egyetlen böngésző, amellyel böngészés közben kereshet

Bár a Brave viszonylag új a piacon, új korának jellemzői és adaptív kialakítása bepillantást engedett a benne rejlő lehetőségekbe.

Előnyei:

  • + Jobb adatvédelmet biztosít, és kevesebbet követ
  • + Beépített hirdetésblokkoló eszközzel rendelkezik
  • + Közvetlenül a Google-lal integrálva az azonnali hozzáférés érdekében
  • + Sokkal gyorsabb és könnyebb, mint a Google Chrome és a Mozilla Firefox

Hátrányok

  • – Nem kínál túl sok kiegészítőt vagy bővítményt

A Brave egy egyedülálló böngésző , amelyhez saját kereső is tartozik (más néven Brave), de választhat hat másik közül is, ha úgy tetszik. Bár adatvédelmi funkcióit jobbnak tartja, mint a Firefoxét, sebességét pedig jobbnak tartja, mint a Chrome-ét, a különbségek elhanyagolhatónak tűnnek.

A 2016-ban alapított Brave böngésző az egyik legígéretesebb belépő az iparágban. A Mozilla Firefoxnál és a Chrome-nál gyorsabb, a korlátlan funkciók és az egyszerű kialakítás erőteljes kombinációja már több mint 36 millió felhasználót megnyert.

A Brave egyedülálló tulajdonsága, hogy nem korlátozza önmagát – a Brave böngészőn belül más alapértelmezett böngészőket is használhat. Billentyűparancsokat is létrehozhat ezekhez a böngészőkhöz, így gyorsabban indulhat el.

Bátor böngésző: Jellemzők

A Brave használatának megkezdése rendkívül egyszerű. Ha nem szeretné felvállalni az új böngésző beállításának küzdelmét, használja a Brave „Importálás” funkcióját, amellyel egyetlen kattintással importálhatja az összes beállítást a régi böngészőből. Ez a funkció felhasználói profilok, jelszavak és könyvjelzők importálására is használható.

A Chrome és a Firefox elleni sebességteszt során azt találták, hogy a Brave legalább 3-6-szor gyorsabban tölt be. Ez áldás azoknak, akik időérzékeny projekteken dolgoznak, és nem engedhetik meg maguknak, hogy egyetlen percet sem veszítsenek.

A Brave által kínált adatvédelem egyszerűen páratlan. Weboldalán egyértelműen kijelenti, hogy nem a felhasználói adatok értékesítésével foglalkozik. Valójában aktívan küzd a nyomkövetők, a rosszindulatú programok , a hackerek és mindenki ellen, aki a böngészőn keresztül megpróbálhat betörni a rendszerébe.

A Brave pontosan tudatni fogja, hogy naponta hány hirdetést és nyomkövetőt blokkol. Ezzel együtt a böngészőpajzs beállításait is személyre szabhatja. Például, ha szeretné megtartani az Ön által ismert webhelyről érkező hirdetéseket, és le szeretné tiltani a többi hirdetését, akkor ennek megfelelően módosíthatja ezeket a beállításokat.

A nagyobb biztonság érdekében a Brave beépített VPN-t és tűzfalat kínál . Míg a legtöbb más VPN-sel rendelkező böngésző az IP-címek elfedésére korlátozza a funkcionalitást, a Brave egy lépéssel előbbre megy, és mindent titkosít, amit online csinál. Röviden: semmilyen tevékenységet nem lehet visszavezetni a fiókjába.

Ha nem tetszik a böngésző alapértelmezett dizájnja, akkor rengeteg lehetőséged lesz kísérletezni a színekkel és a háttérrel. Hozzáadhat képeket a rendszeréről, szerkesztheti, kivághatja vagy átméretezheti őket, és bekapcsolhatja a sötét/éjszakai módot, hogy megvédje szemét a hosszú munkaidő alatt.

Jelentés vagy blog olvasása rendkívül kényelmes és gyors a Brave’s Speedreader funkcióval. A funkció aktiválásakor minden szükségtelen vizuális elem eltávolításra kerül, és csak a tiszta tartalom kerül kiszűrésre, és egyszerűbb formátumban jelenik meg. A dizájnelemek csökkentése az oldal gyorsabb betöltését is segíti, ami tovább csökkenti az olvasási időt.

Brave böngésző: Adatvédelem

Miután elolvasta a Brave adatvédelmi szabályzatát, és megfigyelte a teljesítményét az évek során, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy adatvédelembarát böngésző. Irányelvének megfelelően nem tárolja az Ön adatait, nem követi nyomon tevékenységeit, és nem ad el Önre vonatkozó adatokat harmadik félnek.

Ha megbízhatóbb adatvédelmet szeretne, használhatja a Brave beépített VPN-jét, hogy minden online tevékenységét névtelenül hagyja.

Ha már a beépített eszközökről beszélünk, a Brave integrált hirdetésblokkolókat és nyomkövető blokkolókat is kínál, így lehetetlenné válik, hogy bármely harmadik fél figyelemmel kísérje webes előzményeit, vagy bosszantó felugró ablakokkal megzavarja az élményt.

Ezenkívül, mivel Chromium-alapú böngészőről van szó, bármikor megkeresheti a Brave kódját, és kitalálhatja a saját módszereit a biztonságosabbá tételhez.

Brave böngésző: Könnyű használat

A Brave böngésző kezelőfelülete meglehetősen hasonlít a Chrome-hoz, így ha az utóbbit ismered, a Brave használatba vétele egy szelet tortát jelent számodra.

A főoldal meglehetősen egyszerű és zűrmentes. Felül az összes lap vízszintes megjelenítése látható. Közvetlenül ez alatt találja a keresősávot.

Ha be szeretne iratkozni a Brave Rewards programba, hogy extra tokeneket szerezzen, egyszerűen kattintson a keresősáv jobb oldalán található piros háromszög alakú ikonra a kezdéshez.

Profilod kezeléséhez kattints a profilképedet jelképező kis ikonra a Brave Rewards ikontól jobbra. A lehetőségek minimálisak, így nem kell túl sok időt tölteni a tanulással.

Brave böngésző: Versenytársak

A Brave meglehetősen új a piacon, akárcsak a Vivaldi . A tapasztalatok hiánya hátrányos helyzetbe hozza, különösen az olyan nagy technológiai vállalatokkal szemben, mint a Google és a Microsoft , amelyek uralják az iparágat.

Számos oka van azonban annak, hogy a Brave legyen a következő alapértelmezett böngésző. Először is, a Chrome-mal ellentétben a Brave a felhasználói adatok szigorú biztonságáról híres. Nemcsak beépített nyomkövető-blokkolóval és hirdetésblokkolóval rendelkezik, hanem alapértelmezés szerint letiltja a rossz cookie-kat is.

Ezen felül az adatvédelmi nyilatkozat oldala megerősíti, hogy nem gyűjti az Ön adatait, és nem értékesíti azokat harmadik félnek.

A Brave az egyetlen olyan jól ismert böngésző, amely lehetővé teszi, hogy jutalmakat és tokeneket szerezzen a személyes adatok védelmét tiszteletben tartó hirdetések megtekintéséért. Az ezekből a hirdetésekből megkeresett pénzt ezután névtelenül továbbíthatja azoknak az alkotóknak, akiket támogatni kíván a saját, Brave Payments nevű fizetési portálján keresztül.

Brave böngésző: Végső ítélet

Bár a Brave viszonylag új a piacon, új korának jellemzői és adaptív kialakítása bepillantást engedett a benne rejlő lehetőségekbe.

A Brave olyan egyedi funkciókat kínál, amelyekhez nincs más böngésző. Lehetővé teszi például, hogy jutalmakat szerezzen a magánéletet tiszteletben tartó hirdetések megtekintésével, amelyeket aztán kedvenc alkotói támogatására adományozhat.

Ezenkívül törli az összes rossz cookie-t, és alapértelmezés szerint megakadályozza a jogosulatlan harmadik féltől származó szoftverek követését. Ez azt jelenti, hogy még a beállítások konfigurálása előtt a Brave gondoskodik arról, hogy minden online tevékenysége biztonságban legyen az első naptól kezdve.

A techradar cikke alapján